اندروید استودیو (Android Studio) چیست؟

4,4
4,4 out of 5 stars (based on 8 reviews)
Excellent63%
Very good25%
Average0%
Poor12%
Terrible0%

سلام خدمت همه کاربران عزیز کدایت  .ما در این بخش قصد داریم تا شما را با محیط برنامه نویسی اندروید آشنا کنیم و همچنین برای شما بیان کنم که ویژگی های اندروید استودیو کدامند. همان طور که شما بهتر می دانید. برای ساخت برنامه های اندرویدی ما باید کد نویسی انجام دهیم. و این کد نویسی در یک محیط باید انجام شود. قبل از به وجود آمدن محیط اندروید استودیو ، محیط ایکلیپس(Eclipse) به وجود آمده بود.

این محیط با وجود اینکه از چندیدن زبان مختلف پشتیبانی می کرد. ولی به نوبه خود یکسری مشکلاتی هم داشت. که باعث شد محیط دیگری به نام Android Studio به وجود بیاید . که با ویژگی های منحصر به فرد خود برنامه نویسی را خیلی آسان و شیرین تر بکند.

اندروید استودیو یک برنامه برای اندروید است. و شما میتوانید هر برنامه دلخواه و موردنیازتون رو برای هر سیستمی که سیستم عامل اندروید به روی آن نصب است بسازید . لازم به ذکر است که Android Studio یک برنامه Open Source می باشد .
اندروید استودیو سریع ترین گردش را در برنامه نویسی برای ما به وجود می آورد که این مهم به وسیله Intellij IDEA می باشد. در عصر دیجیتال راه های بسیاری برای به جلو رفتن و شکوفایی وجود دارد . که مهم ترین ، بروز ترین و قدرتمند ترین برنامه ی رسمی برای توسعه، Android Studio می باشد.

تاریخچه اندروید استودیو

این برنامه در ۱۶ مه ۲۰۱۳ توسط گوگل در کنفرانس گوگل آی/اومعرفی شد. از ماه ژوئن ۲۰۱۳ نگارش پیش‌نمایش این برنامه (به‌صورت مجانی) برای آزمایش در دسترس توسعه‌دهندگان قرار گرفت. محیط برنامه‌نویسی Android Studio، بر اساس نرم‌افزار جت‌برینز طراحی شده‌است. این نرم‌افزار مختص اندروید می باشد. هم اکنون Android Studio برای ویندوز ،مک و لینوکس منتشر شده است. و در دسترس عموم قرار گرفته است .

در زمان قبل از Android Studio برای توسعه اندروید از برنامه Eclipse IDE استفاده می‌شد. برنامه Eclipse IDE می‌تواند از چندین زبان برنامه‌نویسی پشتیبانی می کرد ولی به خاطر محدودیت هایی که این برنامه داشت رفته رفته جای خود را به Android Studio داد. همان طور که گفتیم برنامه اندروید استودیو توسط گوگل و جت برینز توسعه داده شده است. و توسط زبان های برنامه نویسی جاوا،کاتلین و C++نوشته شده است و ویژگی های اندروید استودیو بسیار مفید و کارامد هست که در بخش های پایین برای شما عزیزان توضیح میدهیم .

نسخه های مختلف اندروید استودیو

۴ نسخه اندروید استودیو وجود دارد که ما در ادامه به بررسی همه آنها می پردازیم.
این ۴ نسخه عبارتند از :

Canary-1

Beta-2

RC-3

Stable-4

نسخه های اندروید استدیو

نسخه های مختلف اندروید استودیو

نسخه Canary

همیشه بروز ترین امکانات و ویژگی ها روی نسخه Canary منتشر می شود. به عبارت دیگر آخرین امکانات و ویژگی ها روی نسخه Canary می باشد. به خاطر همین امر این نسخه شامل باگ ها و ایراد های زیادی است.و
و بعد از این که این نسخه در اختیار کاربران قرار می گیرد و ایراد ها و باگ های آنها پیدا می شود و رفع میگردد. به نسخه بتا تبدیل میگردد.در اکثر مواقع هر هفته یه نسخه از نسخه Canary Android Studio منتشر می شود.

نسخه Beta

نسخه بتا نسبت به نسخه Canary پایداری زیادی دارد طبیعی هم هست چون اون ایرادها و باگ هایی که در نسخه Canary بود برطرف شده است.اگه بخواهیم به طور خلاصه بگوییم این نسخه دردسر های کمتری نسبت به نسخه قبلی همان Canary دارد.و معمولا آپدیت های این نسخه هر ماه یک بار منتشر می شود.

نسخه RC

و اما نسخه‌های RC یا Release Candidate که نسبت به نسخه‌های قبلی و بلاخص بتا باگ‌هاو مشکلات کمتری دارد. و در نتیجه پایداری بهتری دارد.ولی با وجود کم بودن ایراد ها ولی باز هم این نسخه‌ ایراد هایی دارد. این نسخه یک مرحله قبل تر از نسخه Stableمی باشد. اما تعداد اونها خیلی کمتر از نسخه Beta خواهد بود. چون نسخه RC یک مرحله قبل از نسخه Stable است.

نسخه Stable

و اما نسخه Stable اندروید استودیو بهترین کارایی را داشته و هیچ گونه باگ و ایرادی ندارد.چون سه مرحله تست و رفع باگ را طی کرد و احتمالا وجود باگ خیلی خیلی کم است . به طور کلی گفته می شود که برای برنامه نویسی اندروید از نسخه Stable استفاده شود.

 ویژگی های اندروید استودیو که برای هر برنامه نویس اندرویدی لازم است تا آن هارا بداند .

ویژگی های اندروید استودیو

ویژگی های اندروید استودیو کدامند

Instant App Run :

نمیخوام زیاد عبارات و کلمات پیچیده ای به کار ببرم و شما رو سر در گم کنم منظور از کار این ویژگی این هست که اون تغیراتی که در برنامه شکل گرفته شده است رو تشخیص بده و بدون اینکه زمانی بابت تعمیر apk و نصب اون صرف کنیم .


 Visual Layout Editor :

این ویژگی برای اینه که ما اون تغیراتی را که در layout خودمون انجام میدیم به صورت پویا مشاهده کنیم . و هر ویچت ای رو که میخوایم استفاده کنیم خیلی راحت و با کشیدن و انداختن به لایه خودمون اضافه کنیم این کار به ما کمک میکند تا فرایند کارمون راحتر باشه .

Fast Emulator:

این ویژگی به شما کمک میکند که برنامه خودتون رو به سرعت اجرا کنید و ظواهر آن را آزمایش کنید که مثلا روی تیلت یا هر گوشی … چگونه میباشد مانند اینکه برنامه خودتون رو روی یک دیوایس واقعی تست میکنید . و البته خیلی بهتر از آن میشود چون شما به همه ی دیوایس ها دسترسی دارید . و دستتون کاملا باز هست.

Intelligence Code Editor:

ویژگی های اندروید استودیو کمک های زیادی به برنامه نویسان اندروید می کند . این ویژگی اندروید استودیو که به برنویسان یک ویرایشگر کد سریع و هوشمند میدهد تا در مورد کد ها به برنامه نویسان یشنهاداتی ارئه کند . یعنی وقتی یه کلمه را شما میزنید برای شما همه ی و توابعی که با اون کلمه شروع میشوند را میاورد تا شما بدون کد نویسی همه ی حروف هر کدام را که مدنظرتان هست را انتخاب کنید .یعنی یک لیست کشویی از اطلاعات را باز میکند و شما را در انتخاب کدها راهنمایی میکند .

قابلیت اضافه کردن کد Template:

این ویژگی از ویژگی های اندروید استودیو اضافی میباشد یعنی شما میتوانید قالب های که در اندروید استودیو وجود دارد را برای راحتی و سرعت بخشیدن به کار خود استفاده کنید . البته این را نیز بدانید که هر قالبی در اندروید استودیو پیدا نمیشود . که این از جمله معایب ویژگی های اندروید استودیو میباشد .

کمک کردن برای ساخت app برای همه ی دیوایس ها

اندروید استودیو برای تمامی نمایشگر ها با هر سایزی و هر نوعی اعم از نرم افزار های پوشیدنی و غیره برنامه میسازد . و همچنین برنامه نویسان میتوانند از تمامی ویژگی های سخت افزاری اعم از GPS و بلوتوث و غیره استفاده کنید .

کمک کردن به برنامه نویسان برای اتصال به Firebase

ما برای اینکه یرنامه های کاربردی با کیفیت بالا بسازیم باید به firebase متصل شویم اتصال ما به فایربیس به ما کمک میکند تا یک زیر ساخت مقیاس پذیر برای برنامه خود بسازیم . ما میتونیم با کمک فایربیس برنامه های چت رو بسازیم.

پشتیبانی از کاتلین

کاتلین یک زبان جدید و همچنین زبان رسمی برای اندروید استودیو میباشد . این زبان بدون محدودیت و مزایای زیادی دارد کاتلین بدون هیچ مشکلی در ورژن های قدیمی اندروید استودیو اجرا میشود و قابلیت تبدیل شدن به کد جاوا و برعکس نیز وجود دارد .

پیش نمایش رنگ ها

این ویژگی نیز همانطور که از اسمش مشخص میباشد به ما یک پیشنمایش از آن رنگ های که بکار بردیم میدهد تا بهتر تصمیم بگیریم .

Maven Repository

در واقع یک نوع دایرکتوری میباشد که در آن فایلهای jar و پلاگین ها ذخیره میشود.

جدیدترین نسخه اندروید استودیو (2021.3.1 Dolphin ) چه ویژگی های منحصر به فردی دارد.

 

اندروید استودیو Dolphin 2021

ویژگی ها اندروید استودیو Dolphin

 

Compose Animation Coordination :

این قابلیت یه تجربه جدید در استفاده از انیمیشن ها هست و شما در زمان تنظیم و بررسی انیمیشن همه اتفاقات را به صورت همزمان یک پیشنمایش دارید . و این قابلیت را نیز دارد که انمیشن مورد نظرتون رو فریز کنید .


Compose Multipreview Annotations :

یکی دیگر از قابلیت های که در این ورژن اندروید استودیو به آن اضافه شده است ساخت کلاس Annotations (حاشیه نویسی ) میباشد که شما میتوانید در آن از چندین تعاریف Perview استفاده کنید . ما میتوانیم از این قابلیت به طور همزمان برای پیش نمایش چندین دستگاه ، فونت ویا تم بدون تکرار آن تعاریف برای هر کدام از اجزای سازنده استفاده کنیم .

نوشتن تعداد مجدد ترکیب در لایه Inspector :

برای اینکه ما مطمعن شویم که رابط کاربری ما به درستی پیاده سازی شده است و همچنین برای اشکال زدایی از طرح بندی هایCompose باید بدانیم که composableهای ما دوباره ترکیب میشوند یا نه مهم است .

جمع بندی مطالب 

ما در این مقاله برای شما توضیح دادیم که اندروید استودیو چیست و تاریخچه آن چیه و اینکه نسخه های مختلف اندروید استودیو کدامند و در آخر برای شما به صورت کامل توضیح دادیم . که ویژگی های اندروید استودیو چند تا هست و اینکه برای چه هدفی به وجود آمده اند . امیدوارم مفید بوده باشد .

موفق باشین .

منابع : ویکی پدیا و دولوپر اندروید  

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 5]
اشتراک‌گذاری

من فرشید حبیبی هستم، یک برنامه نویس موبایل با بیش از 5 سال تجربه. من علاقه زیادی به برنامه نویسی دارم و در این زمینه به طور مداوم در حال یادگیری و پیشرفت هستم. در حال حاضر، به عنوان یک برنامه نویس اندروید در یک شرکت معتبر مشغول به کار هستم و همچنین یک وبسایت آموزشی به نام کدایت را اداره می کنم. در کدایت، به تولید محتوای آموزشی در مورد برنامه نویسی اندروید و وب می پردازیم. هدف من از ایجاد این وبسایت، کمک به سایر برنامه نویسان اندرویدی برای یادگیری و پیشرفت در این زمینه است.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *