نحوی استفاده از interface در کاتلین و تعریف آن | آموزش مقدماتی کاتلین | درس بیست و دوم

interface در کاتلین، رابط (interface) به شما این امکان را می‌دهد. که مجموعه‌ای از روش‌ها (method) را بدون پیاده‌سازی آنها تعریف کنید. این روش‌ها مانند الگوهایی عمل می‌کنند. که کلاس‌ها و اشیاء می‌توانند آنها را پیاده‌سازی کنند. رابط‌ها برای ترویج پلی‌مورفیسم و طراحی شیء‌گرا (object-oriented design) در برنامه‌های شما مفید هستند.به طور کاملا خلاصه و مفید ، ما یکسری توابع در اینترفیس خودمون تعریف می کنیم. که هیچ یک از این توابع و متد ها پیاده سازی نمی‌شوند . شما می‌توانید آن هارا در کلاس های دیگر و بسته به نیاز خودتان آورده و پیاده سازی کنید .

این کار یعنی استفاده از اینترفیس در کاتلین بسیار کمک می‌کند. کد های ما بهینه و تعداد خط کد های آن کمتر و پروژه ما قابل گسترش تر باشد .

مطالب مرتبط :برنامه نویسی شی گرا یا (OOP) چیست؟ | آموزش مقدماتی کاتلین | درس 17ام

interface در کاتلین چه مزایایی برای برنامه ما دارد ؟

  • کد را سازماندهی می‌کند: رابط‌ها به شما کمک می‌کنند تا کد خود را به روش‌های منطقی گروه بندی کنید و رفتارهای مشترک را بین کلاس‌ها جدا کنید.
  • پلی‌مورفیسم را ترویج می‌کند: رابط‌ها به اشیاء مختلف اجازه می‌دهند تا روش‌های یکسان را با رفتارهای متفاوت پیاده‌سازی کنند، که انعطاف‌پذیری را در برنامه شما افزایش می‌دهد.
  • قابلیت استفاده مجدد را افزایش می‌دهد: شما می‌توانید رابط‌ها را تعریف کنید و از آنها در کلاس‌های مختلف بدون نیاز به تکرار کد استفاده کنید.
  • طراحی شیء‌گرا را تقویت می‌کند: رابط‌ها به شما کمک می‌کنند تا اصول اساسی طراحی شیء‌گرا مانند انتزاع و وراثت را در برنامه خود اعمال کنید.

 

نحوه تعریف Interface در کاتلین :

برای تعریف یک رابط در کاتلین از کلیدواژه Interface به دنبال آن نام اینترفیس و آکولاد ({}) استفاده می‌کنید. در داخل آکولاد، می‌توانید متد های اینترفیس را با استفاده از امضای متد (method signature) که شامل نام متد، نوع بازگشت و پارامترها می‌شود، تعریف کنید. یک مثال ساده از نحوی تعریف یک اینترفیس در کاتلین مانند تصویر زیر:

interface در کاتلین چگونه پیاده سازی می شود ؟

نحوی تعریف interface در کاتلین

همانطور که در مثال بالا مشاهده کردید ،  اینترفیس ما با نام -> MyInterface با یک متد به نام myMethod تعریف شده است که یک رشته را به عنوان ورودی دریافت می‌کند و یک عدد صحیح را برمی‌گرداند.

نحوه پیاده سازی اینترفیس در کاتلین :

کلاس‌ها می‌توانند با استفاده از کلیدواژه implements به دنبال نام رابط، رابط‌ها را پیاده‌سازی کنند. در داخل آکولاد کلاس، باید تمام متد های تعریف شده در اینترفیس را با پیاده‌سازی خاص خود ارائه دهید. مانند مثال زیر :

نحوه پیاده سازی اینترفیس در کاتلین :

پیاده سازی interface ها در کاتلین

در مثال بالا،  همانطور که مشاهده می‌ کنید کلاس ما که اسم آن  myClass است اینترفیس  myInterface را پیاده‌سازی می‌کند و روش myMethod را با برگرداندن طول رشته ورودی پیاده‌سازی می‌کند.

مطالب پر بازدید : کاتلین چیست و چه تفاوت هایی با زبان های دیگر دارد؟

نحوه استفاده از اینترفیس در کاتلین :

می‌توانید از Object های پیاده‌سازی کننده اینترفیس مانند هر شیء دیگری در برنامه خود استفاده کنید. می‌توانید به روش‌های رابط با استفاده از علامت نقطه (.) و نام روش دسترسی پیدا کنید. به مانند مثال زیر:

نحوی استفاده از اینترفیس در کاتلین

استفاده از اینترفیس در کاتلین

در مثال بالا، یک شیء از نوع myClass  به متغیر myObject اختصاص داده می‌شود. سپس روش myMethod با استفاده از myObject.myMethod فراخوانی می‌شود و طول رشته “Hello” را به عنوان خروجی چاپ می‌کند.

مطالب پر بازدید : گریدل چیست و خطا های آن را چگونه حل کنیم ؟

خلاصه مطالب

ما در این پست از مجموعه آموزش مقدماتی کاتلین از سایت کدایت ، تمام تلاشمان را کردیم تا مبحث interface در کاتلین را به شما عزیزان آموزش دهیم . و الان باید فهمیده باشید که اینترفیس در کاتلین به شما این امکان را می‌دهد. که مجموعه‌ای از روش‌ها (method) را بدون پیاده‌سازی آنها تعریف کنید. و همچنین نحوی تعریف ، پیاده سازی و استفاده از اینترفیس ها را برای شما با ذکر مثال تشریح کردیم

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
اشتراک‌گذاری

من فرشید حبیبی هستم، یک برنامه نویس موبایل با بیش از 5 سال تجربه. من علاقه زیادی به برنامه نویسی دارم و در این زمینه به طور مداوم در حال یادگیری و پیشرفت هستم. در حال حاضر، به عنوان یک برنامه نویس اندروید در یک شرکت معتبر مشغول به کار هستم و همچنین یک وبسایت آموزشی به نام کدایت را اداره می کنم. در کدایت، به تولید محتوای آموزشی در مورد برنامه نویسی اندروید و وب می پردازیم. هدف من از ایجاد این وبسایت، کمک به سایر برنامه نویسان اندرویدی برای یادگیری و پیشرفت در این زمینه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *