متغیرها (Variables) در کاتلین – دوره مقدماتی آموزش برنامه نویسی کاتلین

متغیرها (Variables) در زبان کاتلین به چه صورت می باشد؟

در سری آموزش های برنامه نویسی با مبحث کار با متغیرها (Variables) در خدمت شما عزیزان هستیم . و قصد داریم به صورت مختصر و مفید مباحث متغیرها (Variables) رابرای شما شرح دهیم .

ابتدا بزارید بگم اصلا متغیر یا همان variable ازمباحث آموزش کاتلین چیه ؟ هر برنامه ایی که اجرا می شود . یکسری دیتا برای پردازش به CPU می فرستد . حالا شما فرض کنید 10 تا برنامه دارن اجرا می شوند و هر کدام یکسری Data  برای CPU فرستاده اند . در این صورت چه اتفاقی می افتد؟ بله درست حدس زدید . CPU کراش می کند. برای جلوگیری از این کار،  ما از حافظه دسترسی تصادفی (Random Access Memory) RAM کمک می گیریم . که دارای حافظه موقت هستد و برنامه ها Data های خود را به Ram می دهند. و Ram  بعد از تمام شدن کار CPU به صورت تصادفی  Data ها رو به CPU می دهد. و بعد از تمام شدن پردازش ، سی پی یو Data را به برنامه بر می گرداند . ما  Data ها در داخل Ram در یک ظرفی قرار می گیرند . که ما به آن ها متغیرها (Variables) می گوییم .

variable

variable یا متغیر

محیط REPL در کاتلین (kotlin) برای کار با متغیرها  و کدنویسی های دیگر

برای اینکه ما با مباحث آموزش کاتلین آشنا بشویم . تمرین و تکرار کنیم و کد های خود را اجرا کنیم . مناسب ترین روش استفاده از ابزار REPL در خود اندروید استودیو (Android Studio) است.  این ابزار بدون اینکه کل برنامه رو اجرا کند . فقط اون قطعه کدی که ما به اون میدیم رو اجرا می کند و بعد از ارزیابی ، نتیجه رو برمیگرداند. برای اجرای  این ابزار به آدرس  Tool -> Kotlin -> Kotlin REPL مراجعه کنید و همچنین به این نکته توجه کنید . که برای اجرا کد و مشاهده نتیجه خود Ctrl+Enter را فشار دهید.

ابزار REPL در اندروید استودیو

ابزار REPL در اندروید استودیو

 

متغیرها (Variables) در برنامه نویسی مقدماتی کاتلین چند نوع هستند ؟

 

مابا سری مباحث  کار با متغیرها (Variables) در آموزش مقدماتی برنامه نویسی کاتلین در خدمت شما عزیزان هستیم . متغیر ها دو نوع می باشند . mutable ,immutable یعنی متغیر های تغییر پذیر و غیرقابل تغییر می باشد. برای این نوع متغیر ها من مثالی به شکل زیر براتون درست کردم.

immutable and mutable

immutable and mutable

همان طور که در کد های بالا مشاهده می کنید. ابتدا ما یک متغیر var به اسم a تعریف کردم . و مقدار آن را مساوی 1 قرار دادم و a را چاپ کردم. بعد از این در مثال پایینی همان را بعلاوه 2 کردم و در جواب 3 را چاپ کرد است .و در این مثال دیدید که متغیر var ما mutable است . ولی در مثال اخر می بینید که ما یک متغیر val به اسم a تعریف کردیم . و بعد آن را با 2 جمع کردیم . و موقع چاپ خطا داده است . چون متغیر val تغییر ناپذیر است یعنی Immutable است .

روش های نامگذاری متغیرها (Variables) در  کاتلین به چه صورت می باشد؟

camel Case : در این گونه نامگذاری حرف اول کلمه اول کوچک و حرف اول کلمه دوم نیز بزرگ هستش  که از این نامگذاری برای متغیرها (Variables) ، function  و ورودی function ها استفاده می شود . مثال:myKotlin

Pascal Case:در اینگونه نامگذاری حرف اول کلمه اول بزرگ و حرف اول کلمه دوم نیز بزرگ هستش که از این نوع نامگذاری برای کلاس ها ،اکتیویتی ها و اینترفیس ها استفاده می شود .مثال : MyKotlin

UPPER CASE: دراینگونه نامگذاری تمام حروف با کلمات بزرگ هستند. که از این نوع نامگذاری برای ثابت ها استفاده می شود. مثال :MYKOTLIN

نامگذاری متغیرها  درکاتلین  چه قواعدی دارد ؟

از ادامه مباحث کار با متغیرها، آموزش کاتلین با شما هستیم . نامگذاری متغیر ها یکسری قواعد ساده دارد که ما باید به عنوان برنامه نویس زبان کاتلین آن ها رو رعایت کنیم .

  • از حروف بزرگ و کوچک می توانیم استفاده کنیم . مثال : kotlin
  • از UnderLine می توانیم استفاده کنیم. مثال :my_kotlin
  • از کلمات رزرو شده نمی توانیم استفاده کنیم . مثال :when
  • می توانیم از اعداد 0 تا 9 استفاده کنیم . ولی این اعداد نمی تواند در اول جمله باشند . مثال kotlin2
  • و از کاراکتر هایی که معنی خاصی ندارند . نمی توانیم در نامگذاری خود استفاده کنیم . مثال : kotlin# غلط است
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 2]
اشتراک‌گذاری

فرشید حبیبی هستم . برنامه نویس موبایل، سئو و وردپرس همچنین علاقه مند به تولید محتوا در زمینه برنامه نویسی و تکنولوژی های روز دنیا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *