سلام خدمت شما عزیزان ، امروز قصد داریم از سری مباحث کامپیوتر و تکنولوژی ، برای شما مقاله ای درمورد کامپیوتر بیاریم . هرکسی که با کامپیوتر سر و کار دارد یا اصلا کامپوتری نداشته باشد. فردی عادی باشد یا متخصص کامپیوتر، به این اطلاعات نیاز دارد .دنیای امروزه ،عصر تکنولوژی و کامپیوتر است هر کسی باید حداقل اطلاعات کلی در مورد کامپیوتر داشته باشد. من در این مقاله قصد دارم یکسری اطلاعات کلی در مورد کامپیوتر را برای شما آموزش دهم تا بدانید که کامپیوتر چیه؟ چه کارایی دارد ؟ اجرای اصلی اون چیه و خیلی چیز های دیگر . در ادامه با ما باشید.
سر فصل مطالب
- کامپیوتر چیست ؟
- تاریخچه پیدایش کامپیوتر
- اولین کامپیوتر چه نام داشت و سازنده آن چه کسی بود .
- اجزای اصلی کامپیوتر کدامند .
- مادربرد (Motherboard) چیست ؟
- چه قطعاتی روی مادربرد می باشد .؟
- واحد پردازنده مرکزی (CPU) چیست و چه کاری انجام می دهد ؟
- واحد پردازنده مرکزی (CPU) چند نوع می باشد ؟
- پردازنده های تک هسته ای (Single Core CPU)
- دو هسته ای(Dual Core CPU)
- چهار هسته ای(Quad Core CPU)
- شش هسته ای (Hexa Core CPU)
- هشت هسته ای (Octa-Core CPU)
- ده هسته ای (Deca Core CPU)
- واحد پردازش گرافیکی (GPU)
- کارت گرافیکی اختصاصی (Dedicated Graphics Card)
- واحد پردازش گرافیک یکپارچه (Integrated Graphics Processing Unit)
- چجوری بفهمیم که کامپیوتر ما چه کارت گرافیکی دارد .
- دسترسی تصادفی به حافظه (RAM)
- چقدر RAM مورد نیاز ما هست ؟
- تفاوت RAM های DDR3 و DDR4 در چیست ؟
- چجوری بفهمیم که چقدر RAM داریم .
- ذخیره سازی (Storage)
- هارد دیسک (HDD) چیست ؟
- هارد SSD چیست ؟
- سرعت SSD بیشتر است یا HDD ؟
- انواع Computer هایی که مورد استفاده قرار می گیرند .
- رایانه های همه منظوره
- کامپیوتر های خاص
- computer های تخصصی
- امروزه کامپیوتر چه کار هایی را انجام می دهد ؟
- کامپیوتر ها چند نوع هستند و بر چه اساسی طبقه بندی می شوند.
- رایانه های آنالوگ (Analogue Computer)
- کامپیوتر های دیجیتال (Digital Computer)
- رایانه های هایبرد ( Hybrid Computer)
- ابر رایانه ها (Supercomputer )
- رایانه های اصلی (Mainframe computer)
- مینی کامپیوتر (Minicomputer)
- Workstation
- میکرو کامپیوتر (Microcomputer)
کامپیوتر چه نوع دستگاهی است ؟
کامپیوتر یک نوع ماشین یا دستگاه است . دستور العمل هایی از نرم افزار یا یک برنامه سخت افزاری می گیرد و فرآیندها ، محاسبات و عملیات را براساس همین دستورالعمل ها انجام می دهد. کامپیوتر یکسری اطلاعاتی را به عنوان ورودی می گیرد و بعد پردازش هایی روی آن ها انجام می دهد . در آخر خروجی را برای ما بر می گرداند .
برخی اطلاعات بعدا مورد استفاده قرار می گیرد. برای همین امر Computer ها داده های مورد نیاز ما را ذخیره می کنند . تا هر زمان که نیاز داشتیم به آن ها دسترسی داشته باشیم . و اما کامپیوتر های مدرن دستگاه هایی الکترونیکی هستند که برای اهداف مختلفی از جمله جستو جو در وب ، نوشتن اسناد ، ویرایش فیلم ها ، ایجاد برنامه ها ، بازی های ویدئویی و غیره استفاده می شوند.

کامپیوتر به عنوان یک دستگاه الکترونیکی
تاریخچه ی پیدایش Computer
اولین رایانه دیجیتالی و آنچه بیشتر مردم به عنوان یک کامپیوتر تصور می کنند ENIAC نام داشت و در جنگ جهانی دوم (1943-1946) ساخته شد. برای انجام سریع محاسبات استفاده می شود. آن ها با رایانه های انسانی سرعت کم و همچنین احتمال خطای زیادی داشتند . برای همین رایانه را جایگزین آن کردند . رایانه های اولیه همچون ENIAC از لوله های خلا استفاده می کردند و اندازه خیلی بزگی داشتند که گاه به اندازه یک اتاق بود . اینگونه کامپیوتر ها فقط در دانشگاه ها یا دولت ها یافت می شد. بعدها ، کامپیوترها از ترانزیستورها و قطعات کوچکتر و ارزانتر استفاده کردند بعد از آن بود که استفاده از رایانه ها برای افراد عادی نیز امکان پذیر شد .
کامپیوتر ENIAC توسط J. Presper Eckert و John Mauchly در دانشگاه پنسیلوانیا اختراع شد و ساخت آن در سال 1943 آغاز شد و تا سال 1946 به پایان نرسید. این پروژه محیطی حدود 1800 فوت مربع را اشغال کرده و از حدود 18000 لوله خلاء با وزن تقریبا 50 تن استفاده می کرد. البته لازمه که بدونید در سال 1937 در دانشگاه Cliff Berry کار به روی کامپیوتر ABC توسط پروفسور جان وینسنت و یکی از دانشجو های کارشناسی ارشد شروع شده بود و توسعه آن تا سال 1942 در دانشگاه آیووا ادامه داشت .
این کامپیوتربیش از 300 لوله خلاء برای محاسبات دیجیتال ،مانند ریاضیات دوتایی و منطق بولی استفاده می کرد و از هیچ CPU ایی استفاده نمی کرد . اسنفاده نکردن از CPU به این معنی است که قابل برنامه ریزی نبود . اگرچه بعدا کامپیوتر ABC به عنوان اولین کامپیوتر تشخیص داده شد ولی خیلی ها ENIAC را به عنوان اولین کامپیوتر می شناسند چون بسیار کاربردی است.

کامپیوتر ENIAC
اجزای اصلی تشکیل دهنده کامپیوتر
اگر شما یک رایانه خانگی دارید یا یک رایانه تخصصی فرقی نمیکند همه ی رایانه ها دارای 5 قسمت اصلی می باشند .
مادربرد ( Motherboard)
مادربرد یک برد مدار چاپی در رایانه است . MotherBoard بزرگترین برد در یک کامپیوتر محسوب می شود. و در تخصیص دادن قدرت و برقراری ارتباط بین CPU و RAM و سایر اجزای سخت افزاری رایانه نقش دارد. در واقع مادربرد مانند یک چسب همه ی اجزا را در کنار خود نگه می دارد . و همچنین روی مادربرد قسمت هایی هست که دستگاه های ورودی/خروجی مانند صفحه کلید ، ماوس و بلندگوها به برق متصل می شوند.

مادربرد در کامپیوتر
برای اینکه اطلاعات کاملی نسبت به مادربرد داشته بباشید من قطعات تعبیه شده روی مادربرد رو برای شما عزیزان توضیح می دهم . این قطعات به شرح زیر هستند .

قطعات نصب شده روی مادربرد
1– ماوس و کیبورد (Mouse & keyboard)
کلیه رایانه ها یک پورت کیبورد دارند که به وسیله آن به مادربرد متصل می شوند . این پورت اگرچه هنوز هم استفاده می شود ولی یک روش منسوخ شده می باشد . روشی که برای شما گفتم روش کانکتور صفحه کلید AT می باشد . امروز روش دیگری به نام mini DIN PS/2 به وجود امده که جایگزین روش AT شده است .
2– یو اس بی (USB)
USB اتصال عمومی کامپیوتر است. شما می توانید نسخه های USB بسیاری از دستگاه های مختلف مانند ماوس ، صفحه کلید ، اسکنر ، دوربین و حتی چاپگر را پیدا کنید.
3- درگاه موازی (Parallel port)
بیشتر دستگا های چاپگر از کانکتور خاصی به نام پورت موازی استفاده می کنند. پورت موازی داده ها را بر روی بیش از یک سیم حمل می کند ، در مقابل پورت سریال که فقط از یک سیم استفاده می کند. Parallel port از کانکتور DB که 25 پین دارد استفاده می کنند. پورت های موازی به طور مستقیم توسط مادربرد از طریق اتصال مستقیم یا از طریق یک dangle پشتیبانی می شوند.
4- سی پی یو (CPU)
واحد پردازش مرکزی ، که ریزپردازنده نیز نامیده می شود ، تمام محاسباتی را که در داخل کامپیوتر انجام می شود ، انجام می دهد. CPU از انواع مختلفی از لحاظ شکل و اندازه ساخته شده اند. سی پی یو های جدید که الان در بازار موجود هست گرمای زیادی تولید می کنند بنابراین شما باید یک فن خنک کننده نیز داشته باشید . اگرچه برخی CPU هایی که امروزه تولید می شود به یک فن خنک کننده همیشگی متصل هستند .
5 – اسلات رم (RAM slots)
حافظه دسترسی تصادفی (RAM) برنامه ها و داده هایی را که در حال حاضر توسط CPU استفاده می شود ذخیره می کند. RAM در واحدهایی به نام بایت اندازه گیری می شود.
6- فلاپی کنترلر ( Floppy controller)
درایو فلاپی از طریق کابل روبان 34 پین به رایانه متصل می شود.
7- کنترل IDE
دو نوع هارد دیسک رایج در بازار به اسامی EIDE و SCSI وجود دارد . اکثر رایانه ها از درایوهای EIDE استفاده می کنند. درایوهای SCSI در رایانه های شخصی سطح بالا مانند سرورهای شبکه یا ایستگاه های کاری گرافیکی نشان داده می شوند. درایو EIDE از طریق یک کابل روبان 40 اینچی به عرض 2 اینچ و هارد به هارد متصل می شود . کنترل IDE وظیفه کنترل هارد دیسک را بر عهده دارد.
8- پی سی آی اسلات (PCI slot)
از گذرگاه PCI برای اتصال دستگاه های ورودی/خروجی مانند کنترلرهای NIC یا RAID به منطق اصلی کامپیوتر استفاده می شود. گذرگاه PCI جایگزین گذرگاه ISA شده است.
9- اسلات ISA
معماری استاندارد صنعت، مادربرد های امروزه اکثرا دارای چندین شکاف برای اتصال کارت های که با ISA سازگار هستند دارد .
10- باتری CMOS
زمانی که کامپیوتر ها خاموش می شوند. همه ی کامپیوتر ها تغذیه ایی به نام CMOS دارند تا مثلا موقع خاموش و روشن کردن ساعت رایانه به هم نخورد.
11- اسلات AGP
مادربرد های جدید یک کانکتور دارند که شبیه به شکاف PCI می باشد ولی کمی کوچکتر و رنگی متمایل به قهوه ای می باشد این شکاف پورت گرافیک پیشرفته AGP می باشد .
12 – اسلات CPU
یرای اینکه CPU را نصب کنیم فقط باید آن را مستقیم داخل شکاف بکشید . بریدگی های این شکاف به گونه ای می باشد که این کار خیلی آسان انجام می گیرد پس اگر اینگونه نبود بدانید که اشکالی در کار شما هست .
13 – Power supply plug in
همانطور که از نامش معلوم است نیروی الکتریکی که برای کامپیوتر ما مورد نیاز هست را تامین می کند و کار آن به گونه ای می باشد که برق AC 110 ولت را می گیرد و به برق 12 و 5 و 3.3 ولت DC تبدیل می کند .
واحد پردازنده مرکزی (CPU)
CPU اغلب به دلیل اتصال مستقیم آن به مادربرد و ارتباط با سایر اجزای کامپیوتر ، “مغز” رایانه نامیده می شود. . دستورات را در رایانه ارزیابی و اجرا می کند. CPU را واحد پردازش رایانه می گویند . وقتی کسی کامپیوتر می خرد ، اولین چیزی که باید به آن توجه کرد CPU آن است.

CPU(واحد پردازنده مرکزی)
واحد پردازنده مرکزی (CPU) 6 نوع می باشند
باید بدانید که CPU ها 6 نوع می باشند که در رایانه های شخصی ، رومیزی و تلفن همراه شما استفاده شده است . شرکت های بزرگی که سازنده CPU می باشند . برای کامپیوتر ها شرکت Intel و AMD می باشند و همچنین برای گوشی ها ی موبایل شرکت های همچون Apple , Qualcomm (SnapDragon), MediaTek, Samsung (Exynos) می باشند . بریم تا با انواع مختلف پردازنده ها آشنا بشیم و ویژگی های آن ها را بدونیم .

انواع پردازنده در کامپیوتر
1- پردازنده تک هسته ای (Single Core CPU)
CPU های تک هسته ایی جز قدیمی ترین نوع موجود می باشد . در این پردازنده انجام برخی کار ها ممکن بود ولی خیلی کند پیش می رفت .این cpu ها فقط قادر به انجام یک عملیات در یک زمان واحد می باشد و اگر حین انجام برنامه ای ، یک برنامه دیگر باز شود عملکرد آن خیلی کاهش می یابد . این نوع CPU ویژگی های خاصی نسبت به CPU های دارای هسته ی جدید ندارد و فقط شروع یک انقلاب بزرگ می باشد
2- پردازنده دو هسته ای (Dual Core CPU)
CPU های دو هسته ای از دو هسته روی تراشه تشکیل شده اند . به همین دلیل است که مانند دو CPU عمل میکنند . و همچنین سرعت کلاک این CPU نیز دو برابر می شود .این CPU ها می توانند چندین عملیات را همزمان و باسرعت بیشتر انجام دهند این پردازنده ها سرعت بیشتر دارند ولی در مقاسه با CPU های چهار هسته ای که جایگزین آنها شده اند سرعت کمتری دارند .
3- پردازنده چهار هسته ای (Quad Core CPU)
پردازنده های دارای چهار هسته سرعت بالایی نسبت به پردازنده های قبل خود دارد و همچنین در این پردازنده ها هر چهار هسته همزمان باهم کار می کنند . و قادر به انجام هر وظیفه ایی می باشند . در واقع پردازنده های چهار هسته ایی یک پیش زمینه برای پردازنده های 8 و 10 هسته ایی می باشند . این پردازنده ها حجم کار را در چهار قسمت تقسیم می کنند به همین خاطر سرعت را در یک برنامه چهار برابر می کنند .
4- پردازنده شش هسته ای (Hexa Core CPU)
این پردازنده نسبت به CPU های قبلی سرعت قابل توجهی دارد و در انجام چندین عملیات هیچ مشکلی ندارد و همچنین اولین پردازنده مرکزی Hexa با پردازنده Intel core i7 در سال 2010 راه اندازی شد.
5- پردازنده هشت هسته ای (Octa-Core CPU)
پردازنده های CPU هشت هسته ای شامل مجموعه ای دوگانه از پردازنده های چهار هسته ای می باشد. که فعالیت های مختلف را بین آن ها تقسیم می کند و به همین دلیل می باشد که به عنوان پردازنده های چهار هسته ایی دو گانه شناخته می شود.
6- پردازنده ده هسته ای (Deca Core CPU)
پردازنده های اصلی Deca جدیدترین پردازنده های پرطرفدار در بازار هستند. به دلیل ویژگی ها و عملکرد پیشرفته ، در کارهای چند منظوره و برای برنامه هایی مانند بازی های سه بعدی ، VFX ، مدل سازی و غیره در عین حال از نظر قیمت بسیار موفق است. همان طور که مشاهده کردید CPU های تک هسته ای یک هسته ، دو هسته ای دو هسته تا هشت هسته ای که دارای هشت هسته ی داخلی می باشد . ولی پردازنده Deca با هشت هسته مستقل توسعه داده شده اند تا کار ها را بسیار کارآمد تر و سریع تر از همه ی آنها انجام دهند .
واحد پردازش گرافیکی (GPU)
گیمرها روی کارت گرافیکی خود وسواس زیادی دارند زیرا این کارت های گرافیکی به رایانه ها امکان می دهد تصاویری با کیفیت بالا مانند آنچه در انواع مختلف بازی های ویدئویی یافت می شود ، تولید کنند. علاوه بر بازی های ویدئویی،کارت های گرافیکی خوب برای کسانی که در کار های خود به تصویر تکیه می کنند . مانند مدلسازی سه بعدی مفید می باشد . اصل کار کارت های گرافیکی چیه ؟ این کارت ها مستقیم به مانیتور ما وصل می شوند و با صفحه ی نمایش ما ارتباط برقرار می کنند .

GPU(واحد پردازنده گرافیکی)
GPU یک مدارالکتریکی می باشد که به کامپیوتر ما کمک می کند تا کار های گرافیکی خود را با سرعت انجام دهد . و همچنین از آن برای افزایش کیفیت تصاویر ، انیمیشن ها و فیلم ها استفاده می کند .دستگاه هایی که دارای GPU هستند عبارتند از کامپیوتر رومیزی ، لپ تاب ، کنسول های بازی و تلفن های هوشمند . کار دیگر پردازنده های گرافیکی این می باشد که مطمعن شوند تصاویر و فیلم های روی مانیتور به درستی نمایش داده می شوند . دو نوع GPU در حال حاضر وجود دارد. نوع اول یک کارت گرافیک اختصاصی می باشد و نوع دوم یک واحد پردازش گرافیکی یکپارچه می باشد.
کارت گرافیکی اختصاصی (Dedicated Graphics Card)
این نوع کارت نام های دیگری از جمله کارت نمایش و آداپتور گرافیکی نیز شناخته شده است . برای اینکه ما از این کارت گرافیکی استفاده کنیم . تنها کاری که باید انجام دهیم قرار دادن کارت گرافیکی در شکافی که روی مادربرد و در نزدیکی CPU قرار دارد می باشد . اگر مادربرد ما دارای پورت های PCI Express یا پورت گرافیکی شتابنده باشد . ما می توانیم به راحتی کارت گرافیک اختصاصی خودمون رو ارتقا و یا جایگزین کنیم . این نوع GPU ها قدرتمند هستند زیرا دارای یک RAM اختصاصی می باشند .
واحد پردازش گرافیک یکپارچه (Integrated Graphics Processing Unit)
IGPU عموما به روی خود مادربرد ساخته شده است و به شکل یک تراشه ی رایانه ای است که شباهت زیادی با CPU دارد . ما می توانیم IGPU هایی پیدا کنیم که هم کار CPU را انجام می دهد و هم کار کارت گرافیکی را . IGPU برخلاف کارت گرافیکی اختصاصی دارای RAM اختصاصی نیست به خاطر همین از قسمتی از RAM کامپیوتر استفاده می کند.
چجوری بفهمیم که کامپیوتر ما چه کارت گرافیکی دارد .
برای اینکه بفهمیم کامپیوتر ما دارای چه کارت گرافیکی است از قسمت Search Bar کامپیوتر خود کلمه Device Manager را جستوجو کنید و آن را کلیک کنید صفحه ای به شکل زیر باز می شود که اگر روی Display adapters کلیک کنید مشخصات کارت گرافیکی خودتون رو مشاهده می کنید .

نوع کارت گرافیکی در کامپیوتر
دسترسی تصادفی به حافظه (RAM)
به حافظه فرار نیز معروف است ، اطلاعات مربوط به برنامه ها و فرایندهای که مدام باید به آن دسترسی داشته باشیم را ذخیره می کند. RAM را حافظه ی ناپایدار نیز می گویند . چون هر دفعه که ما کامپیوتر را خاموش می کنیم پاک می شود . RAM باعث سریعتر شدن برنامه ها و بازی هاموقع شروع وبسته شدن می شود.
RAM و هارد دیسک ما هر دو با GB اندازه گیری می شوند ولی کار های کاملا متفاوتی دارند . در واقع RAM داده ها و کد هایی که کامپیوتر ما در حال حاضر انجام می دهد را ذخیره می کند و همینطور از RAM برای راه اندازی برنامه ها ، عملیات پردازش استفاده می شود. و موقعی که ما کامپیوتر خودمون رو خاموش می کنیم همه ی این اطلاعات پاک می شوند . ولی هارد دیسک ما به نوعی حافظه بلند مدت حساب می شود.
RAM اون داده های که متداول به آن نیاز می شود را به صورت اماده باش نگه می دارد و اینگه سرعت RAM چندین برابر حافظه های بلند مدت می باشد .

RAM(دسترسی تصادفی به حافظه)
چقدر RAM مورد نیاز ما هست .
اگر شما می خواهید یک وبگردی ساده داشته باشید و با برنامه های معمولی مانند Microsoft Word کار کنید 2G رم برای اینگونه کار ها کافی می باشد . ولی اگر می خواهید دو یا سه زبانه را هم زمان با هم فعال کنید و مورد استفاده قرار دهید . باید از رم 4G استفاده کنید و برای کار های همزمان بیشتر از رم های 8G یا 10G و بالاتر باید استفاده کنید . هرچه رم شما بیشتر باشد سرعت و تعداد برنامه های که می توان همزمان اجرا کرد بیشتر می شود .
یک توصیه خوب دارم برای کسایی که می خوان بهترین عملکرد رو داشته باشن اونهم اینه که memoryاستیک هایی به صورت جفتی و با مشخصات دقیقا یکسان از همان سازنده خریداری کنید . چونکه امروزه بیشترکامپیوتر ها حافظه های دوکاناله دارند واین توانایی را به شما می دهد که از دو یا چند ماژول به صورت همزمان بهره ببرید .
تفاوت RAM های DDR3 و DDR4 در چیست ؟
اگر قصد خرید RAM دارید ، متوجه میله های DDR3 و DDR4 در رم می شوید. تفاوت اصلی بین DDR3 و DDR4 این است که میله های DDR4 جدیدتر ، سریعتر ، کم مصرف تر و دارای ظرفیت بالاتری هستند. DDR مخفف Double Data Rate می باشد و اعداد 3و4 هم به نسخه تراشه حافظه اشاره می کند سرعت RAM ما با مگا هرتز اندازه گیری می شود وقتی حرف از سرعت RAM می شود یعنی اینکه چند بار در ثانیه به فضای ذخیره سازی خود می تواند دسترسی داشته باشد .
در حال حاظر RAM های DDR3 حداکثر سرعت 2133مگاهرتز می رسند این در صورتی است که RAM های DDR4 محدودیت سرعت ندارند .RAM های DDR3 تا 16 گیگابایت می باشند این درحالی است که RAM های DDR4 تا 256 گیگابایت خریداری می شوند .
چجوری بفهمیم که چقدر RAM داریم .
برای این کار کلید های Ctrl+Shift+Esc رو با هم فشار دهید Task Manager برای شما باز می شود Tab Performance رو بزنید بعد از آن ما عکس پایین میزان حافظه ی خودتون رو مشاهده می کنید .

پیدا کردن حافظه ی RAM در کامپیوتر
ذخیره سازی (Storage)
همه کامپیوترها برای ذخیره اطلاعات خود به جایی نیاز دارند. رایانه های مدرن یا از هارد دیسک (HDD) یا از درایو حالت جامد (SSD) استفاده می کنند. HDD ها از یک دیسک واقعی هستند و هارد دیسک ها ارزان تر از SSD می باشد ولی طول عمر کمتری دارند . SSD ها مانند سیم کارت های داخل گوشی می باشند هیچ قطعه متحرکی ندارند و سریعتر از هارد دیسک هستند . SDD بازوی میکانیکی ندارد. و این نیز باعث صرفه جویی زمان می شود.
هارد دیسک (HDD) چیست ؟

هارد دیسک در کامپیوتر
HDD از دیسک های مغناطیسی(صفحات ) برای ذخیره داده ها استفاده می کند. سرعت چرخش این صفحات ، از جمله عوامل دیگر، بر عملکرد هاردیسک ما می باشد . یک بازو مانندی بالای این صفحات وجود دارد که زمانی که دیسک با سرعت هزاران دور در دقیقه می چرخد داده ها را میخونه و می نویسه هارد دیسک ها معمولا از 40 گیگابایت تا 16 ترابایت را می توانند ذخیره سازی کنند. امروزه بسیاری از هارد درایوهای کامپیوتر با اتصال SATA III به مادربرد کامپیوتر متصل می شوند. این نوع اتصال بر عملکرد هارد دیسک نیز تأثیر می گذارد.
هارد SSD چیست ؟

ظاهر هارد SSD در کامپیوتر
SSD از تراشه های حافظه فلش ساخته شده است و بر خلاف HDD هیچ قطعه متحرکی ندارد . یعنی اون بازوی میکانیکی که در HDD وجود داشت الان وجود ندارد.ما می توانیم از 3000 تا 100000 بار روی SDD داده های خودمون رو ذخیره کنیم و برای این که این مقدار زیادتر شود باید تراشه های حافظه ای که استفاده کردیم نیز بیشتر شود .و همچنین عمر SSD نیز بیشتر می شود.
فضای ذخیره سازی SSD ها معمولا بین 120 تا 512 گیگا بایت می باشد. و اینکه SSD برای اتصال به مادربرد از اتصال SATA III مانند HDD استفاده می کند . ولی امروزه اکثرا دارای اتصال PCIe یا M.2 به مادربرد می باشند .
سرعت SSD بیشتر است یا HDD ؟
سرعت انتقال داده در HDD برحسب مگابایت در ثانیه می باشد . ما در HDD یا هارد دیسک کلمه ای داریم به اسم RPM که به ما نشون میده با چه سرعتی داده های را میتونیم بخونیم و بنویسیم . یعنی یک رابطه ی مستقیم بین سرعت هارد دیسک و RPM وجود دارد . هرچی RPM بیشتر سرعت هارد دیسک بیشتر می باشد .
اکثر هارد دیسک های موجود در بازار نرخ RPM هاشون بین 5400 تا 15000 متغیر می باشد . مثلا اگر یک هارد دیسک داشته باشیم با سرعت RPM 5400 سرعتی معادل با 100 مگابایت در ثانیه دارد . اگر RPM ما 7200 باشد سرعتش معادل با 150 مگابایت در ثانیه است . یعنی من اگه بخوام 50 گیگ داده در هارد دیسک انتقال دهم حدودا 40 دقیقه زمان می خواهد .
ولی از طرفی SSD چون هیج قطعه متحرکی ندارد بنابراین RPM هم ندارد . ما اگر از اتصال SATA III استفاده کنیم SSD ما داده ها را با سرعت 550 مگابایت در ثانیه می خواند و با سرعت 520 مگابایت بر ثانیه نیز می نویسد . یعنی ما میتونیم 50 گیگ داده رو در 15 دقیقه با SDD منتقل کنیم . این در حالی می باشد که اگر شما از اتصال های PCIe ویا M.2 استفاده کنید شما 50 گیگ داده را در 5 دقیقه می توانید منتقل کنید .
انواع Computer هایی که مورد استفاده قرار می گیرند .
کامپیوترها کلا در سه نوع تقسیم می شوند : رایانه های همه منظوره ،رایانه های خاص و رایانه های تخصصی.
- رایانه های همه منظوره :Computerهایی که اکثر مردم استفاده می کنند . و اگر از آن ها بپرسی کامپیوتر یعنی چی آن دیگاه را نسبت به کامپیوتر دارند.
- رایانه های خاص : Computer هایی که با هدف خاصی روی وسایل الکترونیکی تعبیه شده اند. و جز پرکاربردترین رایانه ها هستند. این Computer ها برای کارهای خاصی طراحی شده اند و در دستگاههای خودپرداز ، اتومبیل ، مایکروویو ، تلویزیون ، VCR و سایر لوازم الکترونیکی خانگی یافت می شود.
- رایانه های تخصصی : و اما Computerهای تخصصی که مانند رایانه های عمومی می باشند فقط برای چند کار خاص طراحی شده اند .
امروزه کامپیوتر چه کار هایی را انجام می دهد ؟
آنچه کامپیوتر امروزه انجام می دهد قبلا خیلی خیلی سخت و بسیار زمان بر بود است .شما یک نامه را می نویسید هر زمان که دلتان بخواهد می توانید آن را ویرایش کنید و نگارش و املا آن را بررسی کنید نسخه های مختلفی چاپ کنید. در چند ثانیه برای هرکسی در هر نقطه از کره زمین ارسال می کند.
امروزه انواع مختلفی Computer در زندگی روزمره ما استفاده می شوند. در اکثر نقاط جهان ، غیرممکن است از محصول یا خدماتی استفاده کنید که از رایانه استفاده نمی کند. در زیر نمونه هایی از صنایع ، مناطق و زمینه های مختلف استفاده از کامپیوتر برای شما آورده ایم .
بانک ها و امور مالی
رایانه ها نقش حیاتی در رسیدگی به تمام پول های جهان ایفا می کنند. نمونه هایی از نقش کامپیوتر در بانک ها و امور مالی را می توان این گونه برای شما بگویم.
-
- دستگاه های خود پرداز :موقعی که از دستگاه خودپرداز پول برداشت می کنید ، و یا هر کاری دیگر اعم از انتقال وجه ، موجودی و غیره از رایانه استفاده می کند.
- ارز دیجیتال : وقتی به حساب شما پول واریز می شود به عنوان یک پرونده دیجیتالی ذخیره می شود و همچنین یک کامپیوتر میزان پول موجود در حساب شما را پیگیری می کند .
- معامله : سهام و کالاها با استفاده از کامپیوتر معامله می شوند.امروزه کامپیوتر های وجود دارد که با استفاده از الگوریتم های پیشرفته معامله های تجاری را بدون دخالت انسان انجام می دهند .
کسب و کار
تجارت یکی دیگر از بخشهای بزرگ کامپیوتر است و مقدار زیاد درآمدی که بدست می آید از طریق استفاده از رایانه می باشد .
-
- ثبت نام : شما یک خواربار فروش را فرض کنید که به مصرف کننده کالا می فروشد . این خواربار فروش برای انجام معاملات از یک صندوق پول که یک کامپیوتر است استفاده می کند .
- کامپیوتر کارمندان : این کامپیوتر در بساری از کسب و کار ها به هر کارمندی اختصاص داده می شود . تا آنها در مورد کار های شرکت کار کنند و مشکلات شرکت را حل کنند .
- سرور: اگر در هر مشاغلی کامپیوتر به اینترنت وصل باشد و به وسیله اینترنت ایمیل ها و فایل های خود را مدیریت کنند . برای همه ی این کار ها از سرور استفاده می شود .
ارتباطات
امروز همه ی ارتباط های که در جهان صورت می گیرد دیجیتالی می باشد. و در همه ی آن ها از رایانه استفاده می شود .
-
- تلفن هوشمند : گوشی موبایلی که امروزه توی جیب همه ی مردم هست یک کامپیوتر جیبی حساب می گردد.
- پست الکترونیکی (Email) : امروزه پست های الکترونیکی از نامه های معمولی که از طریق پست ارسال می گردد بیشتر است.Email را کامپیوتر ایجاد و می فرستد .
- VoIP : تمام ارتباطات صوتی که از طریق voip صورت می گیرد به وسیله رایانه انجام می شود .
- تشخیص صدا : رایانه صدای ضبط شده را به متن تبدیل می کند.
دفاعی و نظامی
امروزه رایانه ها جنبه مهمی از صنایع دفاعی هستند. از جمله این فناوری ها GPS , اینترنت و هواپیمای بدون سرنشین و کنترل پرواز به وسیله رایانه از جمله فناوری هایی است که در این زمینه به کمک کامپیوتر کار می کند .
تحصیلات
با پیشرفت علم نحوی تدریس نیز تغییر کرد و امروزه رایانه ها نقش مهمی در تحصیلات دارند .
اینترنت
بدون وجود رایانه هیچ اینترنتی وجود نخواهد داشت .
پزشکی
حوزه پزشکی نیز جز حیاتی ترین قسمت های است که رایانه درآن نقش اساسی دارد .
حمل و نقل
نمونه های استفاده رایانه ها در حملو نقل می توان به استفاده رایانه ها در ماشین ها ، هواپیما ها و غیره اشاره کرد .
ربات ها
صنعت رباتیک روز به روز پیشرفت می کند و در این بین نقش کامپیوتر ها خیلی خیلی حیاتی می باشد . مانند کنترل و یادگیری ربات ها که از رایانه ها استفاده می شود .
کامپیوتر ها چند نوع هستند و بر چه اساسی طبقه بندی می شوند .
طبقه بندی کامپیوتر ها براساس دو معیار انجام می شود .
1- براساس قابلیت ها
2- براساس اندازه پردازش
براساس قابلیت ها
بر این اساس کامپیوتر ها به سه دسته تقسیم می شوند .
کامپیوتر های آنالوگ (Analogue Computer)
computer های آنالوگداده های آنالوگ را پردازش می کند . داده های پیوسته ای که مقدار گسسته ندارند .استفاده از رایانه های آنالوگ در جاهایی می باشد . که ما به مقادیر دقیق مثل دما، سرعت و فشار نیاز نداریم .
کامپیوترهای آنالوگ مستقیماً داده های دستگاه اندازه گیری را بدون تبدیل اولیه به اعداد و کدها می پذیرند. آنها تغییرات پیوسته در کمیت فیزیکی را اندازه گیری می کنند و به طور کلی خروجی را به صورت خوانده شده در صفحه یا مقیاس ارائه می دهند. سرعت سنج و دماسنج جیوه نمونه ای از رایانه های آنالوگ هستند.
کامپیوتر های دیجیتال (Digital Computer)
رایانه های دیجیتال داده های اولیه را که به صورت صفر و یک است می گیرند. آنها را پردازش می کنند. یک خروجی به ما می دهند . مخلص کلام اینکه رایانه های دیجیتال برای انجام دادن محاسبات و عملیات منطقی آن هم با سرعت بالا طراحی شده است . همه ی رایانه های مدرن که در اطراف ما هست از جمله رایانه های رومیزی ، تلفنی هوشمندی و لپ تاب هایی که استفاده می کنیم . رایانه های دیجیتال می باشند.
کامپیوتر های هایبرد ( Hybrid Computer)
کامپیوتر های هایبرد در واقع ترکیبی از رایانه های آنالوگ و دیجیتال می باشد . یعنی هم ویژگی های دیجیتال را و هم ویژگی های آنالوگ را دارد . مثل رایانه های آنالوگ سریع و مانند رایانه های دیجیتال حافظه و دقت دارد. یعنی سیگنال های آنالوگ را می گیرند و قبل از پردازش آنها رو به شکل دیجیتال تبدیل می کنند . اگر بخواهیم از موارد استفاده این کامپیوتر ها برای شما بگویم . پمپ های بنزین از این نوع پردازنده ها برای اندازه گیری سوخت و تبدیل آن به مقدار و قیمت استفاده می کنند و در هواپیما ها ، بیمارستان ها و برنامه های علمی نیز استفاده می شود .
براساس اندازه پردازش
بر این اساس کامپیوتر ها به 5 دسته تقسیم می شوند .
ابر رایانه ها (Supercomputer )
این رایانه ها بزرگترین و سریع ترین رایانه ها محسوب می شوند . و اینکه این کامپیوتر ها در کاربرد های علمی و مهندسی مانند پیش بینی آب و هوا و همچنین شبیه سازی های علمی و تحقیقات انرژی هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد . اولین ابر رایانه توسط راجر کری در سال 1976 توسعه یافت.
رایانه های اصلی (Mainframe computer)
این رایانه ها وظیفه ی پشتیبانی از هزاران کامپیوتر را بر عهده دارند و همچنین می توانند چندین برنامه را به صورت همزمان پشتیبانی کنند.در بانک و مخابرات استفاده می شود .
مینی کامپیوتر (Minicomputer)
شامل دو یا چند پردازنده است و می تواند 4 تا 200 کاربر را همزمان پشتیبانی کند. مینی کامپیوتر ها در کارهایی مانند صورتحساب ، حسابداری و مدیریت موجودی استفاده می شوند. یک مینی کامپیوتر بین پردازنده اصلی و میکرو رایانه قرار دارد زیرا کوچکتر از پردازنده اصلی است اما بزرگتر از یک میکرو کامپیوتر است.
Workstation
در کاربردهای فنی یا علمی استفاده می شود . دارای ریزپردازنده سریعتر ، مقدار زیادی RAM و آداپتورهای گرافیکی با سرعت بالا است. به طور کلی کار خاصی را با تخصص بالا انجام می دهد.
میکرو کامپیوتر (Microcomputer)
رایانه های شخصی و خانگی که استفاده می کنیم از دسته همین رایانه ها می باشند. که دارای ریزپردازنده به عنوان واحد پردازش مرکزی ، حافظه ، محل ذخیره سازی ، واحد ورودی و واحد خروجی می باشد .
در اینجا این مقاله نیز به پایان رسید . امیدوارم برای شما عزیزان مفید بود باشد .
موفق باشید .
<<<برای دانلود فایل pdf کلیک کنید .>>>
دیدگاهتان را بنویسید