آیا برنامه نویسی با گوشی موبایل امکان پذیر است یا خیر؟ + معرفی اپلیکیشن های مورد نیاز

در دنیای امروز، گوشی‌های هوشمند به ابزاری ضروری برای بسیاری از افراد تبدیل شده‌اند. با وجود امکانات و قابلیت‌های فراوان این دستگاه‌ها، سوالی که ممکن است برای برخی افراد پیش بیاید این است که آیا می‌توان با گوشی موبایل برنامه‌نویسی کرد یا خیر؟ در این بخش از وبسایت کد ایت قصد داریم تا به این سوال مهم برای کلیه برنامه نویسان حوزه وب و موبایل پاسخ دهیم از این رو پیشنهاد میکنیم که تا انتها با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم به صورت مختصر به این سوال پاسخ دهیم که آیا میتوان با گوشی موبایل برنامه نویسی کرد یا خیر؟ پاسخ ما مثبت خواهد بود زیرا با توجه به امکاناتی که گوشی های هوشمند فعلی در اختیار ما قرار میدهند میتوان پا را بسیار فراتر از تماس و پیامک و حتی عکاسی و فیلمبرداری و ارتباطات شبکه های اجتماعی گذاشت اما در این بین میبایست مزایا و معایب کدنویسی با موبایل را نیز دانست و با علم به اینکه کدنویسی با موبایل میتواند چه مزایا و معایبی را برای ما در پی داشته باشد تصمیم بگیریم که آیا با گوشی موبایلمان برنامه نویسی کنیم و یا از یک سیستم کامپیوتری بهره ببریم.

مزایای برنامه ‌نویسی با گوشی موبایل

در ابتدا بهتر است مزایای برنامه نویسی به کمک گوشی موبایل را مورد بررسی قرار دهیم.

دسترسی آسان

دنیای امروز به سمتی رفته است که انسان نمیتواند ساعتی بدور از گوشی موبایلش باشد و اگر آنرا در جایی بگذارد احساس میکند بخشی از وجود خود را همراهش نیاورده است. اینکه گوشی موبایل شخص همواره در جیب یا کیف او است سبب می شود تا در زمانی که شما قصد داشته باشید با استفاده از گوشی موبایل برنامه نویسی کنید به راحتی در هر جا و مکانی نسبت به انجام این امر اقدام نمایید. این در حالی است که استفاده از سیستم های کامپیوتری نیازمند حضور در محل ثابتی است و حتی اگر بخواهید با لپتاپتان هم کدنویسی کنید باز هم محدودیت هایی خواهید داشت از نظر دسترسی خواهید داشت.

یادگیری آسان

یکی از مزایای دیگر برنامه نویسی با موبایل را میتوان راحتی در استفاده از آن دانست. باتوجه به اینکه کار کردن با گوشی موبایل بسیار راحت از سیستم های کامپیوتری است و امروزه اکثر افراد جامعه دانش و توانایی کار با گوشی های هوشمند را دارند میتوان گفت که استفاده از گوشی موبایل برای کدنویسی میتواند امری آسان تر باشد.

تمرین مداوم

برنامه نویسی نیز همچون هر دانش دیگری نیازمند تمرین و یادگیری مستمر است. با استفاده از گوشی موبایل این امکان فراهم است تا در بسیاری از زمان ها همچون زمان هایی که شخص در یک تور گردشگری شرکت کرده است شخص بتواند دانش خود را گسترش داده و یا آموخته های قبلی خود را به مرحله اجرا دراورد.

ساخت برنامه ‌های کاربردی

برخلاف تصور بسیاری از افراد، برنامه نویسی با گوشی موبایل آنقدرها که در ظاهر نشان میدهد محدود نبوده و هر فرد میتواند با استفاده از ابزار و برنامه هایی که در این مسیر وجود دارد برنامه های کاربردی بسیاری را با گوشی موبایلش طراحی و کدنویسی کند.

معایب برنامه ‌نویسی با گوشی

حال که از مزایای متعدد برنامه نویسی آگاه شدید بهتر است تعدادی از معایبی که برنامه نویسی با گوشی موبایل به همراه دارد را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

صفحه نمایش کوچک

یکی از جمله مواردی که برنامه نویس ها به آن نیاز دارند صفحه نمایش بزرگ است تا بتوانند حجم بیشتری از یک خط کد را مشاهده کنند، به همین منظور است که بسیاری از برنامه نویس های حرفه ای حداقل از دو مانیتور در کنار یکدیگر استفاده کنند و قالبا از یک تلویزین با کیفیت نمایش بالا نیز به عنوان صفحه نمایشی بزرگتر از یک مانیتور کامپیوتری نیز استفاده میکنند. در حال حاضر بزرگترین صفحه نمایش موبایل به 7 اینچ هم نمیرسد و همین امر سبب می شود تا در زمان برنامه نویسی با موبایل نیازمند اسکرول کردن به چپ و راست و یا بالا و پایین کردن خطوط کدنویسی شده شوید که همین امر در کنار زمانبر بودن، احتمال بروز اشتباه را نیز بالا می برد.

کیبورد نامناسب

کیبورد یکی دیگر از جمله اصلی ترین بخش هایی است که هر برنامه نویس به آن نیازخواهد داشت. طبیعتا سرعت تایپ کدها در زمانی که شما با کیبرد سیستم های کامپیوتری مشغول برنامه نویسی هستید بسیار بیشتر است و احتمال اشتباه در تایپ کدها نیز بسیار کمتر از زمانی است که شما با استفاده از کیبرد گوشی کدنویسی کنید.

محدودیت ‌های سخت ‌افزاری

قدرتمندترین گوشی های حال حاضر موجود در بازار نیز از نظر قدرت پردازشی، حافظه و باتری و به طور کلی تمامی قطعات موبایل نسبت به کامپیوترها بسیار ضعیف تر هستند و همین امر در زمانی که قصد اجرای برنامه های سنگین را داشته باشید میتواند موجب هنگی و یا کندی موبایل شما شود و یا حتی برنامه مورد نیاز شما را اجرا نکند.

اپ‌ های کاربردی برای برنامه ‌نویسی با گوشی

اگر پس از مطالعه مزایا و معایب برنامه نویسی با موبایل همچنان علاقه مند هستید که با استفاده از گوشی موبایل خود برنامه نویسی کنید در ادامه لیستی از اپلیکیشن های کاربردی را برای شما آورده ایم که با استفاده از آنها میتوانید با گوشی موبایل خود برنامه نویسی کنید.

اپلیکیشن AIDE

این اپ یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) کامل برای برنامه‌نویسی اندروید است که از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی مانند جاوا، کاتلین، C++ و پایتون پشتیبانی می‌کند.

اپلیکیشن MobiCode

این اپ ابزاری قدرتمند برای برنامه‌نویسی وب است که از زبان‌های HTML، CSS و JavaScript پشتیبانی می‌کند.

اپلیکیشن Pythonista

این اپ به شما امکان می‌دهد تا با زبان برنامه‌نویسی پایتون بر روی گوشی خود برنامه‌نویسی کنید.

اپلیکیشن C/C++ Compiler

این اپ برای برنامه‌نویسی با زبان‌های C و C++ بر روی گوشی‌های اندرویدی مناسب است.

شما تا کنون تجربه برنامه نویسی با موبایل را داشته اید؟ به نظر شما انتخاب گوشی موبایل بجای سیستم کامپیوتری برای برنامه نویسی مناسب است؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
اشتراک‌گذاری

من فرشید حبیبی هستم، یک برنامه نویس موبایل با بیش از 5 سال تجربه. من علاقه زیادی به برنامه نویسی دارم و در این زمینه به طور مداوم در حال یادگیری و پیشرفت هستم. در حال حاضر، به عنوان یک برنامه نویس اندروید در یک شرکت معتبر مشغول به کار هستم و همچنین یک وبسایت آموزشی به نام کدایت را اداره می کنم. در کدایت، به تولید محتوای آموزشی در مورد برنامه نویسی اندروید و وب می پردازیم. هدف من از ایجاد این وبسایت، کمک به سایر برنامه نویسان اندرویدی برای یادگیری و پیشرفت در این زمینه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *